Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

Din fericire, studentii de la Academia de Politie din Bucuresti nu sunt constanteni…

Peste 600 de studenti si angajati de la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza au participat, in aceasta saptamana, la o campanie de donare de sange, aceasta fiind cea mai mare participare din ultimii patru ani.

Actiunea este laudabila, mai ales daca este comparata cu ce s-a petrecut in Constanta. In urma cu doua saptamani, angajatii Centrului Regional de Transfuzii si-a pregatit angajatii pentru primirea si procesarea unui val de donatori. Peste 150 de persoane care anuntasera ca se vor prezenta sambata, 15 octombrie, la Centru, pentru a dona sangele atat de necesar celor in suferinta, s-au facut ca-si uita promisiunea, astfel ca tot personalul – multi dintre angajati veniti de acasa, in ziua libera – a asteptat de pomana sa aiba ce face.

Potrivit Reporter Neptun TV, asa-zisii donatori trebuiau sa vina de la Medgidia, asa cum promisese edilul Valentin Vrabie, si de la Academia Navala Mircea cel Batran.

‘Nu e prima oară cand se intampla asa ceva. Sunt repetate, in ultimii doi ani, cazurile cand suntem anuntati ca vor veni grupuri mari; ni se solicită un interval in afara programului de lucru, noi raspundem dar, din pacate, cei care solicita nu confirma…’, declara, la vremea respectiva, dr. Alina Dobrotă, directorul Centrul Regional de Tranfuzii Sanguine Constanța, pentru Neptun TV.

In acest context, actiunea de donare… onorata de studentii si angajatii Academiei de Politie poate constitui un fapt pozitiv dincolo de aspectul faptei in sine, si o dovada ca, din fericire, metehnele de la malul marii nu sunt urmate si de restul tarii. Iar vorba ca ‘si-au dat sangele‘ pentru binele altora nu este doar una publicitara.

loading...