Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

ANGAJĂRI ÎN ARMATĂ. Peste 2200 de posturi disponibile în 24 de județe!

Aproximativ 2.200 de posturi pentru gradați și soldați rezerviști voluntari sunt disponibile în 24 de județe și în municipiul București, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Pentru anul 2017, sunt disponibile pentru încadrare aproximativ 2.200 de posturi pentru gradați și soldați rezerviști voluntari, în 24 de județe și București. Inițial, ministerul anunțase, în decembrie 2016, că intenționează să încheie în 2017 contracte cu aproximativ 2.900 de rezerviști voluntari.

Posturile disponibile pentru încadrare cu gradați și soldați rezerviști voluntari au fost stabilite în funcție de nevoile unităților militare, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale pentru Mediafax.

Totodată, structurile militare unde va avea loc programul de instruire inițială a rezerviștilor voluntari dispun de spații de cazare, hrănire și instruire, bază materială și logistică, suport tehnic, astfel încât procesul să se desfășoare normal.

“După semnarea contractului, rezerviștii voluntari își vor desfășura activitățile militare în unitățile în care au fost repartizați, respectiv 15 zile anual – conform art. 22 din Legea nr. 270/2015, în condițiile și la standardele prevăzute pentru personalul militar în activitate”, mai precizează Ministerul Apărării Naționale.

Prin recrutarea rezerviștilor, Ministerul Apărării vrea să asigure resursa umană de care unitățile militare ale forțelor armate pot dispune în situații de criză sau de război.

Prima etapă a procesului de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari ai Armatei României a început luni, cu selecționarea candidaților care doresc să încadreze funcții de soldați și gradați rezerviști voluntari.

loading...