Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

ANGAJARI IN ARMATA. MApN angajeaza mii de soldati, gradati, maistri si subofiteri! VEZI DETALII

ANGAJARI IN ARMATA. MApN face angajari in 2017

ANGAJARI IN ARMATA 2017. Ministerul Apararii Nationale (MApN) angajeaza in 2017 aproximativ 2.800 de ofiteri, maistri militari/subofiteri si gradati/soldati, in corpul rezervistilor voluntari.

ANGAJARI IN ARMATA 2017. Ministerul Apararii Nationale anunta ca  a publicat pe site, conform prevederilor Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, proiectul de Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare in Ministerul Apararii Nationale a prevederilor Legii nr.270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari.

Structurile din MApN. implicate in procesul de elaborare a proiectului de ordin au urmarit corelarea prevederilor actelor normative specifice in vigoare privind asigurarea capacitatii de lupta a Armatei Romaniei, optimizarea timpului si a costurilor aferente procesului de recrutare si de selectie a candidatilor si crearea conditiilor pentru realizarea unui nivel de pregatire cat mai apropiat de cel al personalului militar in activitate.

Recomandare: A fost aprobata Legea voluntariatului! Cum poţi sa te angajezi in Armata de la 1 ianuarie 2017

ANGAJARI IN ARMATA 2017. Pentru anul 2017, sunt propuse pentru incadrare aproximativ 2.800 de posturi de ofiteri, maistri militari/subofiteri si gradati/soldati. Criteriile de recrutare vor contine bareme medicale, psihologice si de pregatire fizica, iar diferentierea pe categorii de personal, arme si specialitati militare se va face in functie de nivelul studiilor absolvite.

Responsabilitatea recrutarii candidatilor va fi a centrelor militare, iar selectia se va face la sediile structurilor militare beneficiare de catre o comisie stabilita la nivel de judet/sector si consta in parcurgerea unor probe psihologice si fizice. Candidatii declarati „Admis” in urma parcurgerii probelor de selectie efectueaza examinarea medicala in unitatile din reteaua sanitara a Ministerului Apararii Nationale.

Recomandare: MApN reia stagiul militar pentru tineri: cauta soldati, gradati, subofiteri si maistri militari

ANGAJARI IN ARMATA 2017. Raporturile de serviciu intre rezervistii voluntari si institutia militara se stabilesc pe baza de contract, care se incheie intre cel in cauza si comandantul/seful structurii militare in care urmeaza sa-si desfasoare activitatea, in calitate de reprezentant al MApN.

In modelul de contract pentru indeplinirea serviciului militar in calitate de rezervist voluntar, prezentat in Anexa nr. 1 a nornelor, sunt detaliate toate drepturile celor care opteaza pentru indeplinirea serviciului militar in aceasta forma.

Detalii si informatii pe dlaj.mapn.ro.

loading...