Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

ATACUL DE LA LONDRA. In ce stare se afla Andreea, constanteanca ranita in atac!

Starea romancei ranite in atacul de pe podul Westminster din Londra a inregistrat unele “evolutii pozitive”, a anuntat ieri Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, intr-un comunicat.

In documentul remis de Ambasada este rezumata situatia medicala a romancei, dar si a partenerului acesteia, ranit, la randul sau, in atacul de miercuri, si se face apel la respectarea vietii private si a intimitatii.

“Cetateanul roman ranit in incident a fost externat si se afla in afara oricarui pericol, in timp ce partenera acestuia se afla sub ingrijire medicala. Starea sa, desi ramane in continuare grava, este stabila, fiind inregistrate unele evolutii pozitive. Ambasada Romaniei, impreuna cu autoritatile britanice, acorda familiei intreaga asistenta necesara. Ambasada Romaniei foloseste aceasta ocazie pentru a comunica publicului si reprezentantilor mass-media rugamintea familiei de a i se respecta, in aceste momente extrem de dificile, intimitatea si de a-i fi respectat dreptul la viata privata”, se arata in comunicat.

Reprezentanta Romaniei in Regatul Unit precizeaza ca informatii viitoare legate de starea de sanatate a pacientei vor fi aduse la cunostinta publicului doar cu acordul familiei.

“Am pierdut-o pe Andreea”

Femeia a fost mutata joi seara la un alt spital, mai bine dotat, sa-i ajute plamanii aflati intr-o stare precara. Publicatia Daily Mail a difuzat o inregistrare cu momentul in care Andreea a fost scoasa din apele Tamisei.

Imagini publicate in exclusivitate de publicatia Daily Mail arata momentul in care Andreea este scoasa din apele Tamisei. O ambarcatiune de salvare a pompierilor o ridica din rau pe tanara romanca si o aduce la bord, cu ajutorul echipamentului folosit in asemenea situatii dramatice. Apoi, porneste cu ea spre mal.

Andreea a cazut de la 30 de metri inaltime, dupa ce teroristul Khalid Masood a intrat cu masina de teren in oamenii care se aflau pe podul Westminster. A avut sansa ca aproape de locul unde a cazut sa treaca o barca de agrement, iar cineva i-a zarit trupul in apa. Cei de pe vas au incercat s-o traga la bord cu o cange, insa Andreea era inconstienta, asa ca oamenii nu au reusit sa o ridice. Au tinut-o insa la suprafata, ca sa nu fie dusa mai departe de curenti, pana la sosirea salvatorilor. Toate manevrele n-au durat mai mult de 10 minute.

Andreea, de profesie arhitecta, si logodnicul ei, Andrei, inginer, erau intr-o scurta vacanta la Londra. Prietenul care ii astepta miercuri dupa-amiaza la roata panoramica London Eye a declarat pentru presa din Anglia ca a fost sunat de Andrei imediat dupa tragedie. Primele cuvinte pe care romanul i le-a spus au fost “Am pierdut-o pe Andreea”. 


Ca sa-i incurajeze pe ranitii care se zbat intre viata si moarte si sa onoreze memoria celor striviti de masina teroristului pe podul westminster, londonezi si turisti s-au strans aseara in Trafalgar Square.

Intre timp, numarul victimelor a ajuns la patru. Un britanic de 75 de ani, ranit grav pe podul de langa parlamentul britanic, a fost deconectat joi seara de la aparate, scrie stirileprotv.ro.

loading...