Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

TRAGEDIE. Bebelus mort dupa ce mama a ales sa nasca acasa, in apa!

Tragedie intr-o familie din Cluj-Napoca. Un bebelus a murit dupa ce mama sa a decis sa nasca acasa, in apa, in propria baie, fara asistenta medicala de specialitate. Mai mult, autoritatile au deschis o ancheta in acest caz, iar din primele date ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj, femeia ar  proveni dintr-o familie saraca. 

Potrivit stirimed.ro, bebelusul a murit la inceputul acestei saptamani, dupa ce mama sa a decis sa nasca acasa, in apa, in propria baie. Pentru ca in timpul nasterii au intervenit complicatii, femeia a sunat la 112 si a fost transportata, impreuna cu bebelusul, la Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca

”Suntem o unitate de nivelul 3, care primim cazuri mult mai complicate decat alte unitati.De exemplu, duminica noaptea am avut un caz, o nastere la domiciliu. inca nu am descoperit exact cum a nascut femeia respectiva. Zice ca in vana, in apa. Sper ca nu este un fel de asistenta la domiciliu. Copilul s-a nascut cu APGAR 2 (nr- scor APGAR, nota primita de bebelus la nastere)”, a declarat profesorul Florin Stamatian, seful Clinicii Ginecologie 1 Cluj, in timpul unei conferinte de presa in cadrul careia s-a predat un echipament performant folosit pentru salvarea bebelusilor care se nasc prematur sau cu probleme de sanatate.

Sefa sectiei de Neonatologie din spital, prof. Gabriela Zaharia, care l-a primit pe micutul nascut acasa, spune ca acesta nu a mai avut sanse de supravietuire. Medicul atrage atentia ca nasterile acasa pot pune in pericol, atat viata mamei, cat si a fatului.

”Inca nu stim cu exactitate cum s-a derulat totul. Noi credem ca a fost o nastere asistata, acasa, pentru ca altfel de unde stia mama ca are copilul scor APGAR 2? Noua ni s-a spus doar ca a nascut in apa. Bebelusul a murit, din pacate. Nu am mai putut face nimic sa il salvam”, a declarat pentru stiriMed, prof. Gabriela Zaharia.

loading...