Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

Copil hranit 5 ani printr-un tub: dupa o operatie de 18 ore, se bucura din nou de gustul ciocolatei

Minuni exista – la fel si oameni care, dincolo de interesul propriu, pun umarul la producerea acestora. Dovada este cazul unui copil care, dupa mai multi ani de chin, a primit sansa unei vieti normale. Totul, cu sprijinul unor oameni inimosi si al Asociatiei Salveaza o inima.

Acum cinci ani, Maxim Gavrilenco a baut, din neatentie, o substanta toxica depozitata in garaj, care i-a ars esofagul. Din acel moment, baiatul a spus adio locului de joaca si prietenilor si a inceput sa isi petreaca timpul prin spitale si sali de operatii, fiind hranit printr-un tub care i-a perforat trupul firav.

Dupa multi ani de chin, baiatul a primit o noua sansa la o viata normala, fiind supus unei operatii de reconstructie a esofagului, interventie care a avut loc la Spitalul Medical Park din Istanbul. Procedura chirurgicala, efectuata de doctorul Pelin Oguzkurt, a fost una complexa si foarte riscanta, a durat 18 ore si a presupus completarea esofagului compromis cu o bucata din intestinul gros. Imediat dupa operatie, starea de sanatatea a baiatului de 11 ani s-a imbunatatit radical si a inceput sa planga de bucurie cand a resimtit pentru prima data, dupa multi ani, gustul unui ciocolate.

Interventia chirurgicala a costat 30.000 de Euro, iar costurile au fost acoperite din fondurile stranse de Asociatia Salveaza o inima, in urma unei campanii desfasurate in mediul online, pe www.salveazaoinima.ro.

Impreuna cu echipa am lucrat zi si noapte pentru a gasi solutii ca strigatul de ajutor al lui Maxim sa ajunga la cat mai multi oameni. Intr-o dupa amiaza, am primit un apel telefonic de la un numar ciudat, care avea prefixul +351. La celalalt capat al firului, o voce romaneasca s-a prezentat ca este directorul general al unei companii de constructii din Portugalia si doreste sa-l ajute pe Maxim cu suma integrala a interventiei, de 30.000 de Euro. In cateva ore am parafat contractul de sponsorizare, iar dupa 48 de ore suma era virata in cont. Acel scurt telefon de nici macar un minut i-a schimbat radical viata acestui baiat chinuit. Ne-am bucurat enorm sa stim ca baietelul este bine, ca are mare pofta de mancare si ii multumim bunului Dumnezeu pentru acest miracol. Este inca o dovada in plus ca Dumnezeu lucreaza prin oameni”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei Salveaza o inima.

Asociatia Salveaza o inima, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 150 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie, s-au alaturat peste 50.000 de persoane si companii romanesti si internationale, inregistrandu-se pe platforma online donatii de peste 1.225.000 de Euro si peste 220.000 de Euro din campanii de donatii prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociatia Salveaza o inima a fost nominalizata la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala “Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 si 2016), Gala “Societatii Civile” (2016), Gala “Oamenii Timpului” (2015) si Gala “Zece Oameni de Valoare” (2016).

loading...