Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

Studentul Cristian Gheorghe alearga pe Coasta de Azur pentru sustinerea unor cauze umanitare

Studentul roman Cristian Gheorghe va alerga pe Coasta de Azur, pe o distanta de 130 km, pentru a strange fonduri in vederea sustinerii atat a unor cauze umanitare, cat si pentru realizarea filmului istoric romanesc Zalmoxis.

Cristian Gheorghe, student la doua facultati in capitala, respectiv Drept si Agronomie, va alerga, in luna noiembrie, aproximativ 130 km in Franta, cu scopul de a strange fonduri pentru sprijinirea asociatiilor P.A.V.E.L., Agent Green si ARPS (Alianta Romana de Preventie a Suicidului) si pentru a aduce in atentia publicului roman si de peste hotare aparitia filmului istoric romanesc Zalmoxis.

Studentul Cristian Gheorghe alearga pe Coasta de Azur pentru sustinerea unor cauze umanitareÎn varsta de 23 ani, valceanul Cristian Gheorghe si-a propus sa adauge inca o experienta sportiva in propriul palmares, alergand pe Coasta de Azur, in traseul lui integrand si Maratonul International Nisa-Cannes (Marathon des Alpine-Maritimes). Traseul va incepe din Gradina Maria Serena si se va termina la Saint Tropez. Cei 130 km vor fi parcursi in pas alergator, incepand din 11 noiembrie, Cristian aproximand ca va ajunge la destinatie in aproximativ o saptamana.

Traseul din Franta este cea de-a patra ruta parcursa de Cristian anul acesta dupa un semimaraton si un maraton montan in Romania, dar si un maraton pe asfalt si un ultramaraton desfasurate in Alaska si marea aventura din octombrie, cand a alergat 920 km, traversand Portugalia de la sud la nord.

Aventura, care pentru mine inseamna miscare, este pasiunea mea. Doresc sa descopar locuri noi, sa ies din zona de confort punandu-ma in situatii de viata noi, fiindca astfel voi creste ca om, voi invata despre lume in mod direct si voi progresa. Curiozitatea ma caracterizeaza, astfel ca vreau sa vad intreaga lume. Calatorind ajung sa apreciez Romania si mai mult. În plus, prin aventurile mele imi doresc sa inspir si alte persoane sa creada in visurile lor si sa tinteasca cat mai sus‘, explica tanarul.

Cristian mentioneaza ca fiecare experienta sportiva l-a ajutat in consolidarea unui ritm eficient de alergare si in depasirea propriilor limite.

3.000 dolari pentru 3 cauze nobile

Tanarul sportiv spune, de asemenea, ca si-a propus sa profite de aceasta aventura pentru a incerca sa stranga 3.000 de dolari din donatii, din care a reusit sa stranga 500 alergand Portugalia, suma necesara pentru sustinerea a trei asociatii nonguvernamentale — Asociatia P.A.V.E.L, Agent Green si Alianta Romana de Preventie a Suicidului. De asemenea, doreste sa promoveze si sa sustina realizarea filmului istoric artistic Zamolxis.

În acest sens, sustinatorii lui Cristian sunt indemnati sa sprijine si ei aceste cauze prin donatii ce pot fi efectuate online.

‘Am invatat ca nu este nimic gresit in a cere ajutorul si ca impreuna chiar suntem mai puternici. Dau la schimb fotografii, video si cuvinte alese, nascute pe drum, impletite cu umor si voie buna. O sa le servesc pe blog si pe pagina de Facebook, asezonate cu rugamintea de a dona’, a completat Cristian Gheorghe.

Aventura lui Cristian va putea fi urmarita pas cu pas pe blogul sau www.gheorghealearga.ro, dar si pe pagina sa de Facebook, www.facebook.com/GheorgheAleargaPortugalia.

Despre Cristian Gheorghe:

Originar din Rm.Valcea, Cristian si-a descoperit pasiunea pentru sport inca de mic, datorita tatalui sau care l-a indemnat catre fotbal, karate si inot. Mai tarziu, a practicat Brazilian Jiu Jitsu, sala, iar de 2 ani alearga in mod regulat.

Printre cele mai mari reusite personale, Cristian enumera ascensiunea pe varful Mont Blanc, parcurgerea drumului El Camino de Santiago (peste 800 km), a Semimaratonului International Bucuresti, Maratonului montan Macin, dar si a ultramaratonului The Nifty Fifty — Alaska si traversarea Portugaliei.

Pentru finalul acestui an, Cristian planuieste o noua aventura in Maroc. În plus, pentru 2017 si-a propus demararea unui proiect de ciclism in Romania.

loading...