Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

AVERTISMENT. Red Bull iti da… numeroase probleme de sanatate! Ce se intampla in corp timp de 12 zile de la prima cutie!

In ciuda tuturor avertismentelor medicilor din intreaga lume impotriva bauturilor energizante, se pare ca aprecierea pentru Red Bull nu a scazut si milioane de oameni continua sa o consume pentru un surplus de energie. Cu toate acestea, multi nu sunt constienti de ce se intampla in corpul uman atunci cand bem o cutie de Red Bull.

Potrivit Daily Mail, un studiu recent dezvaluie faptul ca Red Bull, precum si cocktail-urile de bauturi alcoolice au acelasi efect ca si cocaina asupra creierului unui adolescent.

Acesta este efectul pe care Red Bull il are asupra corpului in primele 12 zile dupa ce ati baut o cutie:

PRIMELE 10 MINUTE DE LA TERMINAREA UNEI CUTII DE RED BULL

Cafeina incepe sa patrunda in fluxul sanguin. La randul lor, ritmul cardiac si tensiunea arteriala incep sa se accelereze.

15-45 DE MINUTE DUPA CONSUMAREA UNUI RED BULL

Daca beti repede, veti incepe sa va simtiti mai energic si mai concentrat chiar si dupa 15 minute.  Cei care-l beau lent, pot sa nu simta efectele pentru aproximativ 40 de minute.

30-50 DE MINUTE MAI TARZIU

Absorbtia cafeinei este completa. Ochii se dilata, tensiunea arteriala creste, iar zaharul incepe sa ajunga in sange. Receptorii de adenozina din creier sunt acum blocaţi, prevenind aparitia somnolentei.

Nivelul de zahar din sange creste atat de mult incat provoaca o explozie de insulina. Ficatul dumneavoastra raspunde la acest lucru prin transformarea zaharului care ajunge ‘in mainile sale’ in grasime – din care exista o multime.

O ORA MAI TARZIU DUPA CONSUMAREA UNUI RED BULL

Din cauza zaharului din sange si pentru ca efectele cafeinei sunt pe terminate, veti incepe sa va simtiti obosit, in timp ce nivelul de energie incepe sa scada. De asemenea, pana acum, ati cam urinat toata apa care era in Red Bull. Totodata, toata apa care continea substante nutritive valoroase pe care corpul tau le-ar fi putut utiliza pentru hidratarea sistemului sau pentru intarirea oaselor s-a dus pe apa sambetei.

5-6 ORE MAI TARZIU

Cam atat este nevoie ca nivelul de cafeina din corp sa se reduca la jumatate. Pentru femeile care iau anticonceptionale, dureaza 10 ore.

12 ORE MAI TARZIU

Cam acesta este timpul de care au nevoie cei mai multi oameni pentru a elimina complet cafeina din fluxul lor sanguin. Viteza cu care se intampla acest lucru depinde de mai multi factori, printre care varsta sau ce activitate desfasoara fiecare.

12-24 ORE MAI TARZIU

Simptomele de intrerupere a cafeinei incep sa-ti afecteze organismul. Cam la o zi dupa ce ai terminat o cutie de Red Bull, ai chef de o alta. Daca te-ai obisnuit sa bei acest produs regulat, odata oprit vei simti letargie, dureri de cap, stres sau constipatie.

7-12 ZILE MAI TARZIU

Studiile au demonstrat ca acesta este intervalul de timp necesar corpului tau pentru a deveni tolerant la doza regulata de cafeina. Asta inseamna ca te vei obisnui cu ea si nu-i vei mai simti efectele la fel de mult.

ARGUMENTE PRO SI CONTRA BAUTURILOR ENERGIZANTE

PRO: Bauturile energizante precum Red Bull se incadreaza in limitele impuse de organizatiile de sanatate de 400 de miligrame de cafeina pe zi. Acestea contin 80 miligrame per cutie 250ml.

PRO: Cafeaua poate fi mult mai bogata in cafeina. De exemplu, o cafea de la Starbucks contine 300 mg de cafeina.

CONTRA: Este un continut ridicat de zahar si, prin urmare, calorii. Si cafeina, un medicament stimulant, poate provoca anxietate, deshidratare, greata si un ritm cardiac periculos de mare.

CONTRA: Numarul persoanelor internate din cauza bauturilor energizante s-a dublat intre 2007 si 2014, in Statele Unite.

loading...