Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

EUROPOL. Scurgere masiva de informatii: numele si telefoanele a zeci de suspecti de terorism, difuzate online

O scurgere masiva de informatii pune in pericol zeci de anchete impotriva terorismului desfasurate de Europol. Numele si numerele de telefon ale sute de suspecti au fost postate online dupa ce un angajat a luat acasa mai multe dosare si le-a arhivat pe un HDD legat la Internet.

Potrivit Agerpres, informatii stranse de organizatia de politie europeana Europol privind numeroase anchete internationale asupra unor grupari teroriste au fost difuzate accidental in mediul online, fara a fi protejate de vreo parola, a anuntat miercuri postul de televiziune olandez Zembla, citat de Reuters.

Europol, care contribuie la cooperarea dintre politiile din statele membre ale Uniunii Europene, nu a putut fi contactata pentru a comenta acest caz.

Potrivit canalului Zembla, directorul adjunct al Europol, Wil van Gemert, ar avea cunostinta despre acest incident.

Conform sursei citate, scurgerea de informatii a fost cauzata de un fost angajat care a luat acasa dosarele, incalcand normele Europol, si care a pus datele respective pe un hard-drive conectat la internet fara a-si da seama ca in acest fel continutul devenea accesibil pentru oricine.

Informatiile astfel difuzate online se refera la 54 de diferite anchete ale politiei si includ numele si numerele de telefon ale suspectilor.

loading...