Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

Facebook promite sa elimine stirile false, cu ajutorul utilizatorilor

Stirile false sau care nu inspira incredere care inunda in prezent reteaua Facebook, debusoland multi cititori care citesc informatii de multe ori contradictorii, ar putea dispare din retea.

Aceasta dupa ce reprezentantii popularei retele de socializare au anuntat lansarea unor noi caracteristici, care promite sa lupte pentru a preveni raspandirea stirilor false (fake-uri)

Utilizatorii Facebook vor putea marca stirile care sunt false, iar Facebook ia in calcul si o schimbare a algoritmului.

Noi nu putem deveni arbitri adevarului asa ca am decis sa le oferim utilizatorilor o voce. Abordam aceasta problema foarte atent , au declarat oficialii Facebook. 

Reteaua sociala a adaugat optiunea “it’s a fake news story” (“aceasta stire este falsa”), pe langa cele de spam si alt continut considerat indecent. 

Ştirile considerate false vor primi o eticheta prin care se va explica de ce au fost catalogate astfel si vor aparea in partea de jos a feed-ului. Compania analizeaza si metode de a preveni raspandirea stirilor false.  

Facebook va penaliza site-urile care vor incerca sa copieze comportamentul publicatiilor mari sau care induc in eroare cititorii. 

loading...