Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

REVOLTATOR. Femeie condamnată pentru ca a inchiriat casa unei familii, fara sa stie ANAF!

O femeie de 59 de ani, din Brăila, a fost găsită vinovată de judecători după ce a încercat să obțină un mic venit suplimentar prin închirierea unei locuințe, fără să declarare totul la ANAF.

Brăileanca a fost trimisă în judecată anul trecut, pentru evaziune fiscală. Femeia a închiriat casa unei familii, timp de câteva luni, fără să încheie contract şi fără să declare veniturile obţinute la ANAF . Maria Avram trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

Turnată la poliţie de vecinii răuvoitori, femeia, Maria Avram, a fost pusă sub acuzaţie pe motiv că, în perioada lunilor iunie – octombrie 2015, a încasat bani de la o familie pe care o primise cu chirie, “fără a încheia un contract de închiriere şi fără a declara veniturile organului fiscal teritorial competent“.

Tribunalul Brăila a condamnat-o pe brăileancă la o pedeapsă de 8 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, scrie obiectivbr.ro.

Prin aceeaşi sentinţă penală, inculpata a fost obligată să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Consiliului Local Brăila – Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală şi să urmeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială organizate de Serviciul de Probaţiune Brăila sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Nu în ultimul rând, judecătorii au luat act de faptul că femeia condamnată a achitat prejudiciul cauzat ANAF – DGFRP Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila, respectiv suma de 290 lei, după ce a ataşat chitanţa doveditoare la dosar. Condamnarea Mariei Avram a rămas definitivă prin neapelare.

loading...