Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

Judecatoare suspendata pentru chiul repetat si neindeplinirea activitatii

O judecatoare a fost sanctionata disciplinar cu suspendarea din functie pentru urmatoarele trei luni dupa ce a fost gasita vinovata de intarzierea repetata a activitatilor pe care trebuia sa le indeplineasca. Altfel spus, pentru ca tragea chiulul de la munca.

Astfel, in cursul unei sedinte care a avut loc astazi, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara împotriva Danielei Ileana Tanasescu, judecator în cadrul Tribunalului Bucuresti.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand în suspendarea din functie pe o perioada de trei luni pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h teza a II-a din acelasi act normativ — …întarzierea repetata în efectuarea lucrarilor, din motive imputabile.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronuntare‘,

se arata intr-o informarea data publicitatii astazi.

Sanctiunea respectiva poate fi atacata cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

De atlfel nu este prima data cand judecatoarea a fost acuzata si gasita vinovata de intarzierea nejustificata a lucrarilor, ea fiind amendata si in trecut pentru aceleasi fapte (Luju.ro)

loading...