Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

VIRAL. Masinile cu girofar albastru si sirena care au pus pe jar soferii! Cui apartin acestea?

Agitatie pe Facebook in ultimele zile dupa ce un sofer a lansat un apel pe pagina sa de socializare pentru a fi gasit proprietarul unei masini cu girofar care a incalcat regulile de circulatie. Potrivit postarii, ‘jmekerul cu pasat-cu-girofar B 67 WMP’ a fost surprins circuland pe Valea Prahovei si nu a tinut cont nici de aglomeratia din trafic şi nici de vreo regula. 

”Am nevoie de ajutor in identificarea jmekerului cu passat-cu-girofar B 67 WMP, care in weekendul ce tocmai s-a gatat m-a frapat/enervat de doua ori: prima data a depasit coloana (pe linie continua, cu girofarul in actiune si claxoane) pe V. Prahovei, dupa Sinaia; a doua oara a facut acelasi lucru inainte de Tg. Mures, pe un tronson in reparatie, cu semafor. Sunt foarte curios ce demnitar era in misiune vinerea, de trebuia sa ajunga de urgenta nu stiu unde in teritoriu”, este postarea soferului.

Recomandare: TAXA AUTO. Cum va recuperati banii: procedura si documentele necesare

Reactiile internautilor nu au intarziat sa apara, unii criticand postarea barbatului, in timp ce altii spun ca ar fi vorba de un senator care profita de statutul sau.

Cumatru’ in cauza este un senator,l-am vazut de multe ori si pe E85 intre Bacau si Adjud si pe la Focsani,si la fel merge ca un dement,numai cu 140-150 km/h. Aia este masina lui personala, nu executa nicio misiune, pur si simplu este un smecher caruia i se rupe de toti si de tot”.

Recomandare: IN ATENTIA SOFERILOR! Ce mai pregatesc guvernantii: permisele auto s-ar putea schimba pana in ianuarie!

Ciudat este ca un alt sofer a avut parte de o sicanare in trafic, de data aceasta in Bucuresti. O alta masina cu sirena, un Daewoo Leganza, cu numarul de inmatriculare B 118 WPM , a incalcat regulile de circulatie. Si de data asta a fost lansat un apel pe Facebook:

‘ATENTIE !!! Idiot cu “Grade” in trafic 🙁 Dupa ce in zona Apaca schimba banda de mers fara sa se asigure si ca sa nu-l lovesc ma forteaza sa intru pe linia de tramvai, acest IDIOT care este platit din banul public ma depaseste pe dreapta pe B-dul Vasile Milea (in zona benzinariei OMV), iar pentru intimidare foloseste sirena din dotare. Ma gandesc daca pasagerul din dreapta spate ii da vreo prima pentru “Stilul de condus”. Daca jegurile astea procedeaza asa “Ce sa mai vorbim de educatia la volan a conducatorilor auto? Sau se grabea la vreo intalnire cu Oprea. Dati SHARE sa vada lumea…”.

masina girofar

Deocamdata nu au aparut date oficiale in legatura cu aceste masini.

Recomandare: ANAF scoate la vanzare o serie de autoturisme confiscate – vezi ce pret are cea mai scumpa masina!

Semnalele luminoase colorate – cine le foloseste 

Lumina rosie poate fi utilizata doar de vehiculele politiei si pompierilor.

In ceea ce priveste semnalele luminoase albastre, ele au un spectru mai larg de utilizare.

Spre exemplu, potrivit avocat.net, sunt autorizate sa foloseasca lumini albastre autovehiculele politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si cele ale serviciului de ambulanta, medicina legala sau protectie civila. De asemenea, pot utiliza lumini albastre si masinile Ministerului Apararii Nationale care insotesc coloane militare, precum si vehiculele unitatilor speciale ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Protectie si Paza sau ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei.

In plus, si masinile de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public pot folosi luminile albastre atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta.

Toate autovehiculele care folosesc lumina rosie sau albastra sunt obligate sa fie echipate, de asemenea, si cu mijloace speciale sonore de avertizare.

Mai mult, pe autovehiculele ANAF, inscriptionate vizibil cu denumirea si sigla institutiei din care fac parte, pot fi instalate dispozitive luminoase cu mesaje variabile, de care se poate face uz pentru oprirea in trafic a autovehiculelor in scopul exercitarii atributiilor de control specifice.

Lumina galbena poate fi utilizata de “autovehiculele cu mase si/sau dimensiuni de gabarit depasite ori care insotesc asemenea vehicule, cele care transporta anumite marfuri sau substante periculoase, cele destinate intretinerii, repararii ori verificarii unor lucrari efectuate in partea carosabila sau executarii unor lucrari de drumuri, curateniei strazilor, deszapezirii sau tractarii, transportului si depanarii autovehiculelor ramase in pana sau avariate, precum si tractoarele care tracteaza utilajele agricole si tehnologice cu dimensiuni de gabarit depasite”, dupa cum specifica Codul Rutier.

Actul normativ mai precizeaza ca vehiculele care sunt autorizate sa foloseasca lumina galbena, precum si cele care apartin politiei (si pot utiliza lumina albastra, potrivit legii), pot fi echipate si cu dispozitive luminoase cu mesaje variabile, destinate participantilor la trafic.

loading...