Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

Postarea unei invatatoare a devenit virala: ‘Am paduchi. Vreo 2-3 asa. Si nu mi-e rusine’!

Mesajul unei invatatoare din Bucuresti, postat pe pagina sa Facebook, prin care ii roaga pe parinti si pe inspectori sa vorbeasca deschis despre paduchi, o problema reala cu care se confrunta scolile din Romania, a devenirat viral pe internet.

Doi copii din clasa ei, au venit din vacanta cu paduchi, si exista riscul sa le dea si celorlalti colegi, scrie invatatoarea, care le atrage atentia adultilor,ca subiectul, nu este o rusine. Postarea ei, a adunat mii de like-uri, in timp ce zeci de oameni i-au scris mesaje in care o felicitau pentru ca a avut curaj sa vorbeasca despre o problema cu care scolile se confrunta, dar pe care cei din Inspectorat incearca s-o acopere.

 “De ce sa nu recunoastem, am avut situatii cand, in anii trecuti, au depasit normalitatea, dar trebuie intervenit prompt”, a declarat pentru stirileprotv.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti.

“Buna ziua! Sunt invatatoare la Scoala Gimnaziala Nr. 195 din București și am păduchi!!! Da, am “câțiva” păduchi, vreo 2-3, așa se scuza lumea in 2017, și nu mi-e rușine! Am eu si poate alte câteva sute de elevi și parinti din București, și nu mai știu cati din țara noastră. Și nu este prima data, este a 2-a oară. Și câțiva dintre elevii mei au, așa ca probabil ne-am dat paduchii între noi pentru ca haina mea sta lângă a lor, iar din când in când ii sărut pe frunte și ii iau in brațe, așa cum s-a întâmplat azi. Firele mele de par se întâlnesc cu ale lor și…gata, saltul s-a produs, au schimbat scalpul! Este momentul sa renunțam la prejudecăți și sa ne purtam ca niște oameni maturi. Nu pot sa mai aud ca păduchii sunt o rușine și ca purtătorii ar trebui arși pe rug in piața publica!!! Va rog din suflet sa le spuneti acasă copiilor ca păduchii nu mai sunt o rușine, ca oricine poate lua și ca nu ar trebui sa rada de colegii lor la scoala. Le rog și pe colegele mele sa vorbească deschis cu copiii și sa le explice realitatea. Le puteți spune ca și doamna invatatoare Chiru are și preda cu tableta, face inca un master și se da cu parfum, deci nu este nespălată sau proasta!”, a scris invatatoarea pe Facebook.

loading...