Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

Raport oficial Samsung: smartphone-urile Galaxy Note 7 explodau din cauza bateriilor!

Investigatia Samsung legata de problemele smartphone-ului Galaxy Note 7 s-a incheiat, iar producatorul coreean a prezentat concluziile intr-o conferinta de presa cu final aşteptat, relateaza News.ro.

Deşi in ultimele zile au circulat mai multe informatii legate de investigatia celor de la Samsung, acesta este primul şi singurul raport oficial. Cum era de aşteptat, concluzia investigatiei arata ca vinovate pentru explozia telefoanelor din ambele loturi au fost bateriile defecte.

In cazul modelelor initiale, care au ajuns primele pe piata, s-a constat ca electrodul negativ era curbat in coltul din dreapta sus al bateriei şi ca varful acestuia ajungea intr-o zona curbata in care nu avea ce sa caute. Aceste defecte de productie au cauzat scurt-circuit.

Bateriile telefoanelor care au avut rol de inlocuitor şi care au explodat la randul lor au avut de suferit din cauza sudurii defectuoase care a rupt izolatia din zona electrodului pozitiv. in plus, ca factor agravant, unele baterii au fost complet lipsite de banda izolatoare.

In urma acestor remarci tehnice, Samsung a concluzionat, la 5 luni de la primele incidente, ceea ce am banuit de la bun inceput: ca de vina sunt bateriile defecte şi grabirea procesului de productie.

Investigatia celor de la Samsung s-a facut cu ajutorul a trei firme specializate in astfel de probleme. In total au fost implicate 700 de persoane care au studiat 200.000 de telefoane şi 30.000 de baterii suplimentare.

loading...