Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

Ţări europene şi baltice cer ajutorul Statelor Unite în privința Rusiei!

Diplomați din țări est-europene și baltice au solicitat senatorilor americani ajutor în fața ingerințelor Rusiei, care includ atacuri cibernetice, și au insistat că sancțiunile impuse Moscovei nu ar trebui ridicate prea curând, transmite Reuters.

Ministrul de externe al Ucrainei și ambasadorii la Washington ai Poloniei, Georgiei, Letoniei, Lituaniei și Estoniei au fost prezenți la audierile subcomisiei pentru buget din Senatul SUA pe tema activității ruse în țările lor.

Până când Rusia nu pleacă de pe pământul ucrainean, sancțiunile nu ar trebui relaxate, ba dimpotrivă“, a declarat șeful diplomației ucrainene Pavlo Klimkin.

Alți diplomați au fost de acord, descriind eforturile țărilor lor și ale altora de a-și reduce dependența față de gazul natural rus.

Ne gândim în mod real la diversificare“, a declarat , ambasadorul Poloniei la Washington.

Senatorul republican Lindsey Graham, președintele subcomisiei care supraveghează activitatea Departamentului de Stat și a ajutoarelor internaționale, a intervenit în cadrul subcomisiei pe fondul îngrijorărilor că președintele american Donald Trump nu ține piept Moscovei și că ar putea ridica sancțiunile impuse după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea. Graham a declarat că susține continuarea acordării de ajutor, apreciind că este important și pentru securitatea SUA.

Citeste stirea integrala pe site-ul Romania TV

loading...