Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

IN ATENTIA SOFERILOR! S-a modificat legea circulatiei pe drumurile publice din Bulgaria – soferii straini trebuie sa achite TAXA DE DRUM!

Autoritatile de frontiera bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact romano-bulgar, cu privire la faptul ca, din data de 01.02.2017, au intrat in vigoare noi modificari la legea circulatiei pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin.

Conform modificarilor legislative, conducatorii mijloacelor de transport care intra in Bulgaria isi pot continua calatoria pe teritoriul statului vecin numai dupa ce efectueaza plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care autovehiculul face parte, doar de la unitatea speciala din cadrul Agentiei Vamale a R. Bulgaria.

Ghiseele de plata a taxei au fost amplasate imediat dupa efectuarea controlului de frontiera pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar.

RECOMANDAREGermania a castigat disputa cu Comisia Europeana. Nemtii introduc, din toamna, taxa de autostrada pentru soferii straini

Autoritatile bulgare au informat ca plata taxei de drum se poate efectua doar cu card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5t, iar la autoturisme se poate efectua plata in euro, leva sau cu card bancar.

Pana in momentul de fata, pe sensul de intrare in tara, Agentia Vamala Bulgara a infiintat pentru plata taxei de drumuri urmatoarele unitati:

* P.T.F. Vidin/Calafat — o unitate;

* P.T.F. Ruse/Giurgiu — doua unitati;

* P.T.F. Silistra/Ostrov — o unitate;

* P.T.F. Kardam/Negru Voda — o unitate;

* P.T.F. Duran Kulak/Vama Veche — o unitate.

Avand in vedere aspectele prezentate, va informam ca Politia de Frontiera tine permanent legatura cu autoritatile bulgare si a dispus toate masurile aflate in competenta pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat personalul aflat la controlul de frontiera si fiind utilizate la maxim infrastructura punctelor de frontiera si artele disponibile pentru efectuarea controlului la iesirea din tara.

loading...