Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

Raed Arafat face un apel catre parinti: ‘A reaparut poliomielita’

Secretarul de stat Raed Arafat a lansat un apel catrer parinti pe pagina sa de Facebook prin care-i indeamna sa isi vaccineze copiii si a atras atentia ca o boala precum poliomielita, care a fost eradicata, a reaparut. 

RECOMANDARE

„Am urmarit inversunarea cu care unele persoane publice fac reclama anti-vaccinare! Este datoria mea ca medic sa iau o pozitie clara fundamentata pe ce am invatat si pe ce am vazut pe parcursul anilor.  Este incredibil, si chiar extrem de periculos, pentru ca unii chiar cred cele spuse de astfel de persoane care au un grad de credibilitate mare, fiind persoane publice!  Ca medic va spun ca cel mai grav lucru ar fi revenirea unor boli care au fost eradicate datorita campaniilor de vaccinare. Poliomielita este una dintre bolile erdicate datorita vaccinarii si care a inceput sa re-apara din cauza refuzului unor parinti de a-si vaccina copiii lor! Nu stiu ce poate gandi sau simti un parinte care nu-si vaccineaza copilul cand o sa vada copilul sau mutilat pe viata sau cand o sa-si piarda copilul din cauza unei boli impotriva careia acesta nu a fost vaccinat. Respect parerile altora, insa cand o persoana publica face reclama impotriva vaccinarii trebuie sa vina cu probe stiintifice incontestabile. La acest moment singurele probe incontestabile sunt cele in favoarea vaccinarii si nu cele impotriva! Urmariti linkurile de mai jos, chiar daca sunt atipice ca si prezentare, ele zic multe adevaruri despre vaccinare si despre faptul ca vaccinarea copiilor este vitala! Nu cred ca toate statele conspira impotriva cetatenilor lor si nici statul Roman nu conspira impotriva Romanilor si a copiiilor lor! Va rog si va indemn sa va documentati bine inainte de a condamna copilul D-voastra si alti copii cu el la moarte sau la mutilare pe viata!”, a postat  Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

RECOMANDARE: EPIDEMIA DE RUJEOLA! Se schimba schema de vaccinare: vaccinul ROR va fi administrat mai devreme!

Potrivit digi24.ro, poliomielita este o boala virala, extrem de contagioasa, ce poate provoca paralizie, dificultati respiratorii si chiar moartea bolnavului. Copiii mai mici de cinci ani sunt cei mai predispusi la a contracta aceasta boala. in urma epidemiei din 1916 au murit 6.000 de persoane si au ramas paralizate alte 27.000.

Ministerul Sanatatii a lansato platforma de informare despre vaccinuri: desprevaccin.ro. Guvernul a apelat la personalitati din Romania pentru a prezenta efectele dezastruoase cauzate de lipsa vaccinarii.

RECOMANDARE:  

Vaccinurile reprezinta una din cele mai importante realizari ale stiintei medicale. Desi eficienta lor a fost dovedita, in ultimele decenii, la nivel mondial, a aparut o adevarata controversa legata de folosirea acestor produse.

in ultimii ani, miscarea antivaccin a luat amploare si in Romania, tara care ocupa primele locuri in Europa la numarul de cazuri de tuberculoza, rubeola si hepatita B. Rata vaccinarii la copii a scazut, drastic, cu 20 de procente sub nivelul de siguranta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

loading...