Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

WhatsApp a lansat STATUS: ce facilitati noi ofera serviciul de mesagerie

WhatsApp a lansat ieri un update al popularului serviciu de mesagerie, la implinirea a 8 ani de la lansarea platformei. Cu ajutorul noilor functii, utilizatorii WhatsApp pot impartasi cele mai frumoase momente cu prietenii lor sub forma foto, video sau prin GIF-uri, scrie digitaltrends.com.

Aceasta noua functie este similara celei oferite de platforma digitala Snapchat.

‘Cand WhatsApp a fost lansat in urma cu opt ani, a inceput ca o aplicatie de status update, unde oamenii puteau tasta un rand scurt de text pentru ca ceilalti utilizatori din lista lor sa vada ce au facut sau ce au de gand sa faca. Cand am inteles ca oamenii foloseau aceasta functie pentru a comunica in timp real, am reproiectat WhatsApp ca o aplicatie de mesagerie’, conform unui mesaj postat pe blogul companiei.

Functia Status ofera noi posibilitati utilizatorului la nivelul camerei privind realizarea si distribuirea fotografiilor, videoclipurilor si imaginilor animate. Pot fi adaugate texte, emoticoane sau doodle-uri in realizarile media ale utilizatorului pe care acesta le poate trimite celor din lista sa de contacte.

Noile actualizari ale celor din lista de contacte apar in dreptul butonului Status (Stare). Starile indicate public de utilizatorii aplicatiei expira dupa 24 de ore si acestea au aceeasi caracteristica de criptare ca si mesajele transmise intre utilizatori.

Cei de la WhatsApp sustin ca in fiecare zi se trimit circa 50 de miliarde de mesaje prin intermediul aplicatiei, peste 3,3 miliarde de fotografii, 760 de milioane de videoclipuri si 80 de milioane de imagini animate. Functia Status este disponibila in versiunea actualizata a aplicatiei din magazinele electronice pentru utilizatorii dispozitivelor Android, Apple si Windows.

loading...