Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

Dupa modelul comunist, zeci de elevi au fost scosi in strada, pentru a curata ‘Constanta noastra’

Dupa modelul comunistilor, care luau elevii de pe bancile scolii si-i urcau in autobuze, trimitandu-i pe ogoarele patriei la adunat cartofi si struguri, Primaria Constanta se lauda ca a pus 40 de elevi la munca.

Si nu orice munca, ci una capabila sa-i pregateasca pentru viitor, sa le transmita unele cunostinte si sa-i intareasca pentru vremurile cand, sub atenta indrumarea a unui sefulet cu veleitati de dictator, vor da totul si nu vor precupeti nimic…

Cu alte cuvinte, Primaria Constanta a scos elevii de la Colegiul National Pedagogic ‘Constantin Bratescu’ la deratizare. Potrivit unui comunicat postat de administratia orasului pe pagina oficiala de Facebook,

Pentru a da un exemplu de responsabilitate civică față de mediul înconjurător, astăzi (ieri, n.red.), Polaris M Holding, împreună cu 40 de elevi ai Colegiului Național Pedagogic Constantin Brătescu au participat la o acțiune de ecologizare și igienizare a malului lacului Tăbăcărie.

Este vorba despre actiunea ‘Curatam Constanta noastra‘ , al carui scop final pare, in viziunea initiatorilor, sa puna la un loc angajatii Polaris M cu elevi si studenti, in speranta ca ultimii se vor speria de ce ar putea ajunge si vor pune mana pe carte. Pentru ca, potrivit aceluiasi comunicat, tinerii au fost secondati de adevaratii angajati ai serviciului de deratizare – cei platiti pentru a face o treaba care nu ar mai necesita, teoretic, interventia tinerilor invatacei:

De asemenea, angajații Servicului Spații Verzi au continuat acțiunile de cosire cu peluzele în parcul Dragoslavelor, zona Abator, Tomis III și Tomis Nord, iar în zonele Abator și Inel II au fost realizate toaletări și corecții ale coroanei copacilor. În cartierul Tomis III, angajații de la salubrizare au curățat, dezinfectat și deratizat platformele de colectare a deşeurilor, iar cei MM Recycling au spălat și vidanjat rigolele de scurgere din zona Gară – Abator și Casa de Cultură.

Probabil ca vechile metehne sunt greu de uitat. Daca ti-ai trait tineretea pe vremea lui Ceausescu si te-ai plimbat cu autobuzele cu burduf, in drum spre fermele de la Nazarcea, scandand, copilareste, ‘Hai sofere, cu putere, ca diseara-ti dam o bere!’, in speranta ca hodoroaga sa ajunga inaintea altora inapoi in oras, e greu sa-ti reprimi amintirile. Dar, in Constanta, doar vremurile par sa se fi schimbat, nu si mentalitatile.

PS. Desigur, constantenii care tin mortis sa mai curete ceva din mizeria lasata in urma de prieteni, rude sau cunostinte se pot inscrie online la actiune, pe www.curatamconstantanoastra.ro.

NOTA. Despre adevaratul subiect – nesimtirea cu care constantenii isi uratesc propriul oras, facand necesare actiuni heirupiste ca cea de mai sus, cu alta ocazie 🙂

loading...