Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

Ceasuri si calculatoare contrafacute, in valoare de 850.000 lei, confiscate in Portul Constanta

Poliţistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, impreuna cu lucratorii vamali, au descoperit, intr-un container sosit in Portul Constanţa Sud Agigea din Hong Kong, peste 3000 bucati ceasuri si calculatoare electronice de birou, susceptibile a fi contrafacute, in valoare de aproximativ 850.000 lei, daca ar fi fost originale.

In data de 13.09.2017, poliţistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta impreuna cu lucratorii vamali au efectuat, in baza analizei de risc, controlul amanuntit la un container sosit din Hong Kong, pentru o societate comerciala cu sediul pe raza judetului Alba. Administratorul societaţii comerciale in cauza este un cetaţean roman, in varsta de 48 de ani, cu domiciliul pe raza judetului Alba.

In urma controlului au fost descoperite 2.450 bucati ceasuri si 620 bucati calculatoare electronice de birou care purtau insemnele unei marci cunoscute, susceptibile a fi contrafacute.

Bunurile, in valoare de 824.400 lei daca ar fi fost originale, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor de catre lucratorii vamali, iar poliţistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infracţiunii de punere in circulaţie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.

loading...