Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

URAGANUL IRMA. Stare de urgenta in Florida – peste 5 milioane de americani evacuati!

Uraganul Irma va lovi Florida duminica dimineata - autoritatile, in alerta maxima

URAGANUL IRMA. Autoritatile americane din statul Florida au emis, astazi, ordine de evacuare pentru aproximativ 5,6 milioane de locuitori, pe fondul apropierii uraganului Irma, considerat unul dintre cele mai puternice din istorie, relateaza site-ul agentiei The Associated Press.

Uraganul Irma, de categoria 5, cea mai ridicata pe scara Saffir–Simpson, a produs rafale de vant de pana la 295 km/h, devastand mai multe insule din Marea Caraibilor si cauzand peste 20 de decese.

Între timp, meteorologii au ajustat parcursul potential al uraganului Irma, cu impact mai mare spre coasta de vest a Floridei, departe de zona metropolitana Miami – unde locuiesc 6 milioane de oameni -, ceea ce inseamna “o furtuna mai putin letala si mai putin costisitoare“, a declarat cercetatorul Brian McNoldy, de la Universitatea din Miami.

Uraganul Irma este asteptat sa loveasca Florida duminica dimineata. Peste un sfert din populatia statului a primit ordin de evacuare, iar alte 540.000 de persoane trebuie sa paraseasca zona de coasta a statului Georgia.

Autoritatile au deschis sute de adaposturi pentru persoanele care nu vor sa plece din zona. Mai multe hoteluri s-au umplut cu cetateni americani evacuati.

ONU estimeaza ca pana la 37 de milioane de persoane vor fi afectate de Uraganul Irma. Presedintele SUA, Donald Trump, a declarat stare de urgenta in Florida, Puerto Rico si Insulele Virgine americane, iar autoritatile din Bahamas au decis sa evacueze sase insule din sudul arhipelagului.

loading...