Constanta online: STIRI, INFORMATII, NOUTATI

ZAPAD 2017. Exercitiile de razboi ale Rusiei care au speriat SUA incep astazi!

Statele membre NATO se tem ca la exercitiul ZAPAD 2017 vor participa aproximativ 100.000 de militari rusi si belarusi, iar acesta este doar preludiul unei posibile invazii.

ZAPAD 2017. Exercitiul militar Zapad 2017, care se va desfasura in perioada 14-20 septembrie, in apropierea frontierelor unor state NATO precum Estonia, Letonia, Lituania si Polonia, a provocat temeri in randul tarilor din zona, care si-au exprimat ingrijorarile in privinta unor posibile actiuni ofensive ale Moscovei.

ZAPAD 2017. Rusia a dat asigurari ca exercitiul are un caracter “pur defensiv”, urmand ca la manevre sa participe 12.700 de militari, informeaza site-ul postului France 24.

Pe de alta parte, numerosi oficiali europeni sustin ca peste 100.000 de militari rusi ar putea participa la exercitiul militar ZAPAD 2017, adaugand ca Moscova vrea sa faca o demonstratie de forta.

Presedintele de la Kiev, Petro Porosenko, s-a declarat ingrijorat de exercitiul militar ruso-belarus, afirmand ca nu exclude posibilitatea crearii unor formatiuni de atac formate din trupe ruse, ce s-ar putea pregati de o invazie a teritoriului ucrainean.

ZAPAD 2017. Moscova a respins temerile privind exercitiul, spunand ca reprezinta doar un nou exemplu de “mit privind asa zisa amenintare ruseasca“.

Manevrele se vor desfasura in nord-vestul Rusiei, inclusiv in enclava Kaliningrad, dar si pe teritoriul Belarusului.

Autoritatile de la Minsk au anuntat ca exercitiul va simula operatiunile impotriva fortelor unei regiuni rebele fictive sustinute de statele europene din zona, in timp ce Moscova sustine ca scenariul se refera la actiuni agresive ale unor “grupuri extremiste” care incearca sa comita “atacuri teroriste”.

ZAPAD 2017. In acest context, Suedia, tara cu statut neutru, a anuntat ca urmeaza sa desfasoare cele mai mari exercitii militare din ultimii 20 de ani cu sustinerea unor state NATO, pe fondul temerilor generate de cresterea puterii militare a Rusiei.

loading...